Četrtek, 5. januar 2023

Vabilo na gledališko delavnico za mlade

Projekt Sence pandemije: skriti glasovi

Vabilo na gledališko delavnico za mlade
Vabilo na gledališko delavnico za mlade

Festival Borštnikovo srečanje v okviru mednarodnega projekta Sence pandemije: skriti glasovi vabi na brezplačno gledališko delavnico za mlade med 14. in 18. letom. Tema tokratne delavnice, ki bo v četrtek, 19. januarja 2023, ob 15. uri na Komornem odru SNG Maribor je dramska igra kot oblika, na njej pa se boste seznanili s posebnostmi dramskega besedila kot literarnega žanra in spoznali prvine, ki morajo biti vključene v izbrano dramsko delo. Delavnico bosta vodili dramaturginja projekta Ivana Vuković in gledališka pedagoginja in mentorica, režiserka Mateja Kokol.

Gre za drugo iz niza petih brezplačnih gledaliških delavnic, na katerih mladim omogočamo celovit vpogled v nastanek dramske predstave; vse od spremljanja umetniške ekipe pri študiju dramske predstave do produkcijskih postopkov v zaodrju, hkrati pa jih seznanjamo s problematiko nasilja nad ženskami.

Dvoletni mednarodni projekt Sence pandemije: skriti glasovi Festival Boršnikovo srečanje izvaja v sodelovanju z Zagrebškim gledališčem mladih in Beograjskim dramskim gledališčem. Naslavlja problem nasilja nad ženskami v času zaprtja javnega življenja zaradi pandemije koronavirusa. Glavni namen projekta je širšo javnost in mlade ozavestiti o tej problematiki skozi serijo projektnih aktivnosti, v sklopu katerih je odprt javni natečaj za nova dramska besedila, poteka niz petih delavnic z mladimi, projekt pa se bo zaključil z gledališko uprizoritvijo na javnem natečaju izbranih dramskih besedil pod vodstvom gledališke režiserke Selme Spahić. Sofinanciran je v sklopu programa Ustvarjalna Evropa s finančno podporo Evropske komisije.

Na delavnice se lahko prijavite do torka, 17. januarja 2023 na: info@borstnikovo.si
Udeležba na prvi delavnici, ki smo jo izvedli v novembru 2022, ni pogoj.

Predviden urnik:
Dramska igra kot oblika --> Januar 2023
Razvijanje dramske igre --> Marec 2023
Produkcijski proces nastanka predstave --> Junij 2023
Ogled predstave --> Oktober 2023

Več o projektu na: https://shadowpandemic.eu/sl/

Dodatne informacije: Mojca Kolar, mojca.kolar@borstnikovo.si

Opis delavnic v priloženem dokumentu. 

Prenesi datoteke