Torek, 23. maj 2023

Vabilo na novinarsko konferenco

pred začetkom 58. FBS

Aleš Novak <em>Foto: Boštjan Lah</em>
Aleš Novak Foto: Boštjan Lah

Letošnji program prinaša številne presežke slovenske in tuje gledališke produkcije, Maribor bo kmalu središče vznemirljivega gledališkega dogajanja. Letošnji festival je najobsežnejši doslej, z Mladim gledališčem in odmevnim gostovanjem britanske skupine Forced Entertainment se je začelo že v mesecu maju, pred nami pa je osrednje festivalsko dogajanje s skrbno izbranimi predstavami v tekmovalnem in spremljevalnem programu, ki jih bodo spremljale številne strokovne in dodatne aktivnosti, z nami bodo študentje ljubljanske gledališke šole in številni gostje iz tujine in Slovenije, med njimi tudi novinarji, kritiki in selektorji, Borštnikovo srečanje je tudi showcase slovenskega gledališča. Sedaj si želimo, da bi občinstvo napolnilo gledališke dvorane, uživalo v dobrem gledališču in skupaj z ustvarjalci praznovalo gledališko ustvarjalnost. Festival želi posredovati sporočilo o ustvarjalni moči slovenskega gledališča v slovenskem in evropskem kulturnem prostoru.

Aleš Novak, umetniški direktor

 

V torek, 30. maja 2023, ob 11. uri vabimo na vrt Gledališke kavarne na novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili letošnji festivalski program ter prejemnico Borštnikovega prstana, najuglednejše slovenske nagrade za igralsko ustvarjalnost. Program 58. Festivala Borštnikovo srečanje bo predstavil Aleš Novak, umetniški direktor FBS, predstavnike medijev pa bo pozdravil tudi Danilo Rošker, direktor SNG Maribor.

Festival prinaša kakovosten in raznolik program, pomemben za promocijo in uveljavljanje slovenske gledališke ustvarjalnosti, povezanost slovenskega gledališkega prostora, razvoj novih občinstev, relevantnost strokovnih presoj in vrednotenje ustvarjalnih dosežkov, prav tako za mednarodno promocijo slovenskega gledališča ter razvoj strokovne refleksije. 

Med 5. in 18. junijem 2023 se bodo na mariborskih festivalskih prizoriščih zvrstile številne vrhunske gledališke predstave v tekmovalnem in spremljevalnem programu, dogodki v spremljevalnem programu, glasbeni koncerti in strokovna srečanja. Festival se bo sklenil 18. junija 2023 s podelitvijo festivalskih nagrad in Borštnikovega prstana (neposredni prenos na TVSLO1).

Za izjave bodo na voljo Aleš Novak, umetniški direktor, Danilo Rošker, direktor SNG Maribor, in prejemnica Borštnikovega prstana.

Odprte so akreditacije za novinarje --> 


Vabljeni!