Alenka Vidrih

Iskra v očeh ranljivih

Plenarno predavanje

Predavanje traja 45 minut. 

Docentka Alenka Vidrih se v plenarnem predavanju osredotoča na povezovalno naravo gledališča ranljivih, kjer se srečujejo ljudje iz različnih okolij s specifičnimi lastnostmi in potrebami, vnašajo vplive svojih ozadij in vpletajo osebne perspektive. Poseben ustvarjalni izziv jim pomeni preseganje lastnih meja in omejitev pri izražanju osebnih poetik. Ranljivost je izhodišče za ustvarjalno raziskovanje neskončnih mikov gledališkega prostora in zaokroža njegovo čarobnost.
Predavanje je zastavljeno na podlagi osebnih in strokovnih izkušenj iz kreativnega in znanstveno raziskovalnega delu v gledaliških in evropskih partnerskih projektih, namenjenih vključevanju oseb s posebnimi potrebami.

Alenka Vidrih, spec. pzu (pomoč z umetnostjo), je docentka in nosilka magistrskega študijskega programa Pomoč z umetnostjo, koordinatorica evropskega združenja univerz za izobraževanje o umetnostni terapiji (ECARTE), dramska umetnica in raziskovalka na področju umetnosti v izobraževanju in terapiji (UL PEF).