Petek, 8. oktober 2021

Znani dobitniki primorskih gledaliških nagrad Tantadruj 2021

Tri primorska gledališča - Gledališče Koper, Slovensko stalno gledališče (SSG) iz Trsta in SNG Nova Gorica - so razglasila dobitnike primorskih gledaliških nagrad Tantadruj 2021. Z njimi že enajsto leto zaznamujejo delo posameznih ustvarjalcev, ki spodbujajo umetniško rast in razvoj gledališke umetnosti.

Kot najboljša predstava je tričlansko komisijo (Andraž Gombač, Ivana Zajc in Gojmir Lešnjak) prepričala Jugoslavija, moja dežela v režiji Marka Misirače in izvedbi Gledališča Koper, Gledališča Prijedor in Fundacije Friedrich Ebert Stiftung. Nagrado za igralsko stvaritev je prejela Marjuta Slamič za vlogo Bogdane v uprizoritvi jerebika, štrudelj, ples pa še kaj v režiji Jureta Novaka in izvedbi SNG Nova Gorica ter Slovenskega mladinskega gledališča Ljubljana. Za poseben dosežek pa so nagrado prejeli tudi Jure Karas, Joži Šalej in igralci/ustvarjalci songov v predstavi Čudovita v režiji Tijane Zinajić in izvedbi SSG Trst in SiTi Teatra BTC. 

Za življensko delo nagrajen Ivo Barišič

Strokovna žirija v sestavi Ingrid Kašca Bucik, Nataša Sosič Fabjan in Bine Matoh je nagrado za življenjsko delo podelila dolgoletnemu igralcu in upokojenemu članu ansambla SNG Nova Gorica Ivu Barišiču. "S predanostjo, zanosom in energijo mladeniča, ki v gledališču ni delal, temveč je gledališče živel," je Ivo Barišič ustvaril več kot 200 gledaliških vlog. Naj so bile male ali velike, vselej so bile lucidne in šarmantne, " so zapisali v utemeljitvi, ki je v celoti dostopna tukaj

Čestitamo!

Ivo Barišič <em>Foto: SNG Nova Gorica</em>
Ivo Barišič Foto: SNG Nova Gorica
Dobitniki nagrad <em>Foto: SNG Nova Gorica</em>
Dobitniki nagrad Foto: SNG Nova Gorica