Četrtek, 13. maj 2021

Začenja se gledališki festival Theatertreffen

od 13. do 24. maja, splet

Začenja se gledališki festival Theatertreffen

Eden najpomembnejših nemških gledaliških festivalov Theatertreffen se bo letos odvil na spletu.
Spremljali ga bomo lahko prek digitalne platforme Berliner Festspiele Digital (eksperimentalni digitalni oder). Uvodnim pozdravom nemške ministrice za kulturo Monike Grütters terdirektorjev festivala Yvonne Büdenhölzer in Thomasa Oberenderja bo nocoj sledil live streaming uprizoritve Preprosto konec sveta v režiji Christopherja Rüpinga iz zuriškega Schauspielhausa. To je prva v nizu desetih uprizoritev, ki bodo v naslednjih desetih dneh prikazane v neposrednih spletnih prenosih ali kot posnetki. 

Ob predstavah v tekmovalnem sporedu bodo letos predstavili tudi pionirske digitalne gledališke formate, ki se posvečajo položaju gledaliških ustvarjalcev v pandemiji. Dodali bodo serijo strokovnih pogovorov, osredotočili pa se bodo tudi na temo spola (neenakosti) ter zlorabe moči v gledališču. 

Theatertreffen se je uveljavil kot srečevališče gledaliških ustvarjalcev in gledaliških navdušencev z vsega sveta, platforma za mreženje in pogovore ter odprt prostor za gledališko umetnost. Sklenil se bo 24. maja. 
  
Več na: https://www.berlinerfestspiele.de/de/theatertreffen/start.html