Četrtek, 19. maj 2022

Vabilo na novinarsko konferenco

Predstavitev festivalskega programa in razkritje dobitnika Borštnikovega prstana

Vabilo na novinarsko konferenco

Festival Borštnikovo srečanje (FBS) v četrtek, 26. maja 2022, ob 11. uri vabi na novinarsko konferenco, na kateri bodo organizatorji predstavili letošnji program ter razkrili ime prejemnika Borštnikovega prstana, najuglednejše slovenske nagrade za igralsko ustvarjalnost. Program 57. Festivala Borštnikovo srečanje bo predstavil Aleš Novak, umetniški direktor FBS, predstavnike medijev bo uvodoma pozdravil tudi Danilo Rošker, direktor SNG Maribor.

Med 30. majem in 12. junijem 2022 se bodo na mariborskih festivalskih prizoriščih zvrstile številne vrhunske gledališke predstave slovenskih producentov v tekmovalnem in spremljevalnem programu, gostujoče tuje predstave, dogodki v spremljevalnem programu, glasbeni koncerti in strokovna srečanja. Festival se bo sklenil 12. junija 2022 s podelitvijo festivalskih nagrad in Borštnikovega prstana (neposredni prenos na TVSLO2).

ZVOČNA IZJAVA ALEŠA NOVAKA

Po predstavitvi boste prejeli utemeljitev strokovne žirije za podelitev Borštnikovega prstana in fotografije za takojšnjo objavo v medijih. Za izjave bosta na voljo Aleš Novak, umetniški direktor FBS, ter Danilo Rošker, direktor SNG Maribor.

Vabljeni!