Petek, 17. marec 2023

Vabilo na gledališko delavnico za mlade

Projekt Sence pandemije: skriti glasovi

Vabilo na gledališko delavnico za mlade
Vabilo na gledališko delavnico za mlade

Festival Borštnikovo srečanje v okviru mednarodnega projekta Sence pandemije: skriti glasovi vabi na brezplačno gledališko delavnico za mlade med 14. in 18. letom.

Tema tokratne delavnice, ki bo v četrtek, 23. marca 2023, ob 15. uri v Kazinski dvorani SNG Maribor je razvijanje dramske igre. Skupaj z umetniško ekipo projekta boste prebrali nagrajeno dramsko besedilo natečaja avtorice Katje Gorečan z naslovom Aktivistke, čemur bo sledila diskusija (ob pomoči mentorice) o nadaljnjem razvoju dramskega besedila in o specifičnih potrebah predstave.

Na delavnici bodo sodelovale:

  • Katja Gorečan, avtorica nagrajenega avtorskega besedila Aktivistke,
  • Selma Spahić, režiserka predstave,
  • Ivana Vuković, dramaturginja projketa,
  • Mateja Kokol, gledališka pedagoginja in mentorica, režiserka.


Gre za tretjo iz niza petih brezplačnih gledaliških delavnic, na katerih mladim omogočamo celovit vpogled v nastanek dramske predstave; vse od spremljanja umetniške ekipe pri študiju dramske predstave do produkcijskih postopkov v zaodrju, hkrati pa jih seznanjamo s problematiko nasilja nad ženskami.

Dvoletni mednarodni projekt Sence pandemije: skriti glasovi Festival Boršnikovo srečanje izvaja v sodelovanju z Zagrebškim gledališčem mladih in Beograjskim dramskim gledališčem. Naslavlja problem nasilja nad ženskami v času zaprtja javnega življenja zaradi pandemije koronavirusa. V sklopu projektnih aktivnosti smo na javnem natečaju izbrali tri neobjavljena avtorska besedila, ki bodo tudi s pomočjo delavnic z mladimi zaživela na odru. Projekt se bo namreč zaključil z gledališko uprizoritvijo, ki jo bo režirala gledališka režiserka Selma Spahić. Sofinanciran je v sklopu programa Ustvarjalna Evropa s finančno podporo Evropske komisije.

Na delavnico se lahko prijavite do torka, 21. marca 2023 na: info@borstnikovo.si.

Udeležba na predhodnih delavnicah ni pogoj za sodelovanje na tej in na naslednjih delavnicah.

Predviden urnik:
Produkcijski proces nastanka predstave --> Junij 2023
Ogled predstave --> Oktober 2023

Več o projektu na: https://shadowpandemic.eu/sl/

Dodatne informacije: Mojca Kolar, mojca.kolar@borstnikovo.si

Opis delavnic v priloženem dokumentu. 

Prenesi datoteke