Četrtek, 7. april 2022

Postani del festivalskega dogajanja 57. FBS

Pridruži se nam kot prostovoljec_ka!

Postani del festivalskega dogajanja 57. FBS <em>Foto: Boštjan Lah</em>
Foto: Boštjan Lah

Festival Borštnikovo srečanje je osrednja slovenska prireditev na področju predstavitve gledališke ustvarjalnosti, ki na mariborskih gledaliških odrih in drugih mestnih prizoriščih vsako leto gosti najbolj kakovostne, zanimive in izzivalne gledališke predstave, koncerte, filmske projekcije, strokovni program in še kaj. 

Priprava in izvedba prireditve ponujata številne priložnosti za pridobivanje izkušenj in novih znanj, spoznavanje novih vsebin in ljudi, z vsem tem pa tudi razvoj osebnih kompetenc. Zato tudi letos k sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce, ki bi bili pripravljeni postati del festivalskega dogajanja in okrepiti festivalsko ekipo, s tem pa dobiti vpogled v skrivnosti zaodrja ter festivalskih priprav in izvedbe. 

Letošnji festival se bo odvijal med 30. majem in 12. junijem 2022, na različnih lokacijah po Mariboru, področja, na katerih boste lahko prostovoljci pomagali, pa se med seboj razlikujejo tako po naravi dela kot po času dela (npr. delo v dopoldanskem času, delo v večernem času, delo na info točki festivala, spremljanje in pomoč gostov festivala, pomoč pri pripravi prizorišč, pomoč strokovni žiriji festivala, skrb za razstavo ...), pri tem pa bomo kolikor se da upoštevali želje vključenih prostovoljcev. Možnost za sodelovanje bodo prostovoljci imeli že v času pred festivalom, po zaključenem usposabljanju. 

Pogoj za sodelovanje je starost 18 let na dan prijave ter sodelovanje pri vsaj šestih aktivnostih festivala (številka se lahko do usposabljanja spremeni, saj je odvisna od števila vključenih prostovoljcev). 

Prostovoljcem ponujamo:

  • sklenjen dogovor o prostovoljskem delu, 
  • zavarovanje v času opravljanja prostovoljskega dela,
  • potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu z navedbo ur in opisa del, ki ga lahko uporabite kot referenco, 
  • mentorsko podporo in pomoč,
  • povrnjene potne stroške v višini mesečne vozovnice za mestni avtobusni prevoz (30,00 €), 
  • povrnjene stroške za prehrano v primeru več kot strnjenega 4 urnega prostovoljskega dela na dan v višini 4,79 €/dan, 
  • brezplačen ogled nekaterih gledaliških predstav v okviru festivalskega programa, 
  • brezplačno udeležbo na ostalih aktivnostih festivala, druženja ter zagotovo kakšno festivalsko izkušnjo, ki ti bo še leta ostala v spominu. 
     

Prijave zbiramo do srede, 18. 5. 2022, na tem naslovu --> PROSTOVOLJCI

Uvodno srečanje za vse prostovoljce bo organizirano pred pričetkom festivala. Točen datum ter prostor (fizični ali spletni) bomo sporočili naknadno. 

Za vsa morebitna vprašanja in informacije smo vam z veseljem na voljo na elektronskem naslovu prostovoljci@borstnikovo.si