Četrtek, 24. november 2022

58. Festival Borštnikovo srečanje bo junija

5. –18. 6. 2023

Aleš Novak, umetniški direktor FBS <em>Foto: Boštjan Lah</em>
Aleš Novak, umetniški direktor FBS Foto: Boštjan Lah

Po letošnji izvedbi Festivala Borštnikovo srečanje smo z več deležniki opravili pogovore in usklajevanja o novem terminu. Premik termina na pomlad oz. zgodnje poletje ustreza večini producentov/gledališč, s ciljem ohranjanja možnosti za vključevanje študentov pa smo v dogovoru z vodstvom UL AGRFT festivalski termin v letu 2023 nekoliko zamaknili.

Novi termin 58. Festivala Borštnikovo srečanje je 5. – 18. junij 2023.

Temeljno poslanstvo festivala je izbrati in predstaviti najkakovostnejše dosežke slovenske gledališke sezone, nagrajevati gledališke ustvarjalce in njihove ustvarjalne dosežke, promovirati in popularizirati gledališko ustvarjalnost pri vseh starostnih skupinah občinstva, doma in v tujini, spodbujati kakovost in profesionalno raven slovenske gledališke ustvarjalnosti, omogočati pretok informacij in izmenjave predstav, predstaviti tujo gledališko ustvarjalnost ter spodbujati raznolikost in hkrati povezanost slovenskega gledališkega prostora in izraza. 

Osrednje jedro festivala bo tudi v letu 2023 predstavljal izbor predstav v tekmovalnem programu, ki ga bo kot selektorica pripravila dramaturginja, kritičarka in publicistka Vilma Štritof. Obdobje izbora traja od januarja 2022 in se zaključuje konec decembra 2022.